International Spell Bee Registration Open Click here | IEO Result Declared Check here | IEO Level 2 Exam Timing & Guidelines Check here | Register for Maths, Science, English, GK Olympiad Exam Click here | Check Olympiad Exam Dates here | Buy Practice Papers for IEO, IOEL, HEO, IOEL etc here | Login here to participate in all India free mock test on every Saturday

Was this article Helpful?

Adjectives

Adjectives

Adjectives are words that are used to describe persons, things, animals, birds, etc. Adjectives tell us about the size, colour, shape, size, etc.
Adjectives are also known as describing words.

Look at the following sentences:

1. My grandfather is an old man.

 Adj1_1

2. Look at the beautiful flower.

Adj1_2

3. This palace is very big.

Adj1_3

4. I like cold coffee very much.

Adj1_4

In the above sentences, ‘old, beautiful, big and cold’ are adjectives.

 

Exercise

Identify the adjectives in the following sentences.

1. The mangoes are ripe.
a. The
b. Mangoes
c. Are
d. Ripe

2. Our cat has small ears.
a. Cat
b. Small
c. Ears
d. Has

3. Bolt is a fast runner.
a. Fast
b. Runner
c. Bolt
d. A

4. There is a round table in my room.
a. room
b. there
c. round
d. table

5. There were many flowers in the shop but I liked the red one.
a. One
b. Red
c. Were
d. Flowers

6. A spider has eight legs.
a. Legs
b. Spider
c. Has
d. Eight

7. The cat with a long tail ran after a mouse.
a. The
b. Tail
c. Long
d. Ran

8. An old man is waiting for you outside the school.
a. Old
b. Waiting
c. You
d. School

9. A giraffe has a long neck.
a. Giraffe
b. Neck
c. A
d. Long

10. I saw a huge elephant in the zoo.
a. Saw
b. Huge
c. Zoo
d. Elephant


Answers

1. D
2. B
3. A
4. C
5. B
6. D
7. B
8. A
9. D
10. A

Other Chapters of Class 1

Euriosity

Facts

Did you know that A pangram sentence…...?

Word Find

Search interesting words related to Synonyms of…..!

  EXPLORE  

70%