Alert: You are not allowed to copy content or view source

Jumbled Words

Jumbled Words

Jumble is a word problem in which letters of a word are to be arranged to make a meaningful word. Sometimes, we can also have jumbled words that are to be arranged to make a meaningful sentence.
Arranging letters in a meaningful way to form a word assesses a student's spelling ability, whereas arranging words in a meaningful sentence assesses a student's grammar. Students must understand the correct structure of the sentence in order to arrange the words in a meaningful sentence.

Exercise

Rearrange the letters given in the following questions to form a meaningful word.

1. egagar
a. garage
b. eagerly
c. drainage
d. ginger

2. ealdti
a. entail
b. detail
c. entice
d. lentil

3. ebircsed
a. ascribe
b. inscribe
c. describe
d. decrease

4. rtelus
a. uterus
b. retail
c. ruttle
d. result

5. esccra
a.scared
b. scarce
c. rescue
d. sacred

Rearrange the words in the following questions to make a meaningful sentence.

6. night/ station/ I/ railway/ met/ last/ the/ at/ her
a. I will met her at the railway station.
b. I met her at the station last night.
c. She met me at the railway station last night.
d. I met her at the railway station last night.

7. five/ at/ house/ the/ leave/ must/ we
a. We must leave the house at five.
b. We must go at five.
c. We will leave the house at five.
d. We have to leave at five.

8. this/ cinema/ want/ weekend/ to go/ I/ to
a. I want to go to cinema this week.
b. This weekend, I will go to cinema.
c. I want to go to cinema this weekend.
d. This weekend, we want to go to cinema.

9. in/ invest/ money/ some/ stock market/ will/ I
a. Will I invest money in stock market?
b. I will invest some money in stock market.
c. I will invest some in stock market.
d. Will I invest some money in the stock market?

10. Was/ last/ I/ week/ hospital/ in
a. Last week I was in hospital.
b. I was at hospital last week.
c. Last I was in hospital week.
d. I was in a hospital last week.

Answers

1. A
2. B
3. C
4. D
5. B
6. D
7. A
8. C
9. B
10. A

Other Chapters of Class 4

Facts

Did you know that A new word…...?

Word Find

Quick Links

Explore

SchoolPlus Program

Yearlong program for Olympiads preparation & to build necessary skills for future.

Explore More icon

Olympiad Exam Dates

Time to mark your calendar with the upcoming Olympiads exam schedule.

Explore More icon

LIVE Classes for Olympiads

Take your Olympiad preparation to next-level by taking LIVE Classes.

Explore More icon

Olympiad Test Series

Assess your performance by taking topic-wise and full length mock tests.

Explore More icon

India’s First Summer Olympiads

Know your true potential by participating in Unicus Olympiads for classes 1-11.

Explore More icon

Asia’s Biggest Winter Olympiads

Give wings to your innovation by appearing in CREST Olympiads for Prep/KG to classes 1-10.

Explore More icon

70%