Alert: You are not allowed to copy content or view source

Word Order

Word Order

Word order refers to the way words are arranged in a sentence. Words should be arranged in a way that the sentence makes complete sense.

Look at the following:
• Have/ now/ I/ dinner/ to/ want
1. I want to have dinner now.

 

Exercise


Arrange the given words in a meaningful sentence.


1. The/ us/ in/ let/ park/ play
a. Let us play in the park.
b. In the park play us let.
c. Let play us in the park.
d. In the park let us play.

2. Now/ sleep/ to/ am/ going/ I
a. I going am to sleep now.
b. I am sleep going to now.
c. Sleep I am going to now.
d. I am going to sleep now.

3. After/ running/ is/ cat/ mouse/ the/ the
a. The cat running after is the mouse.
b. The cat is running after the mouse.
c. The cat after the mouse is running.
d. The mouse after the cat is running.

4. City/ I this/ do/ in/ anyone/ not/ know
a. I do know anyone not in this city.
b. I do not in this city know anyone.
c. I do not know anyone in this city.
d. I do not know in this city anyone.

5. Week/ he/ last/ Delhi/ in/ was
a. He was in Delhi last week.
b. Delhi he was in last week.
c. He was last week in Delhi.
d. In Delhi was he last week.

6. My/ breakfast/ mother/ making/ me/ is/ for
a. My mother making is breakfast for me.
b. My mother is making breakfast for me.
c. My mother breakfast is for me.
d. My breakfast is making mother for me.

7. Tonight/ will/ cinema/ I/ go/ to
a. Tonight I will cinema to go.
b. I will go to tonight cinema.
c. I will go to cinema tonight.
d. To cinema I will go tonight.

8. Yesterday/ I / market/ met/ her/ in/ the
a. I met in the market her yesterday.
b. Yesterday in the market I met her.
c. In the market her met I yesterday.
d. I met her in the market yesterday.

9. Keep/ bag/ in/ book/ your/ the
a. In your bag keep the book.
b. Keep the book in your bag.
c. The book keep in your bag.
d. Keep in the bag book your.

10. Fruits/ and/ vegetables/ much/ I/ very/ like
a. I like fruits and vegetables very much.
b. Fruits and vegetables are liked by me.
c. I very much like vegetables and fruits.
d. I fruits and vegetables like very much.


Answers

1. A
2. D
3. B
4. C
5. A
6. B
7. C
8. D
9. B
10. A

Other Chapters of Class 2

Facts

Did you know that 'Supercalifragilisticexpialidocious' (*Breath*) is…...?

Word Find

Quick Links

Explore

SchoolPlus Program

Yearlong program for Olympiads preparation & to build necessary skills for future.

Explore More icon

Olympiad Exam Dates

Time to mark your calendar with the upcoming Olympiads exam schedule.

Explore More icon

LIVE Classes for Olympiads

Take your Olympiad preparation to next-level by taking LIVE Classes.

Explore More icon

Olympiad Test Series

Assess your performance by taking topic-wise and full length mock tests.

Explore More icon

India’s First Summer Olympiads

Know your true potential by participating in Unicus Olympiads for classes 1-11.

Explore More icon

Asia’s Biggest Winter Olympiads

Give wings to your innovation by appearing in CREST Olympiads for Prep/KG to classes 1-10.

Explore More icon

70%