Alert: You are not allowed to copy content or view source

Prepositions

Prepositions

Prepositions are words that are used to show relationship between noun/ pronoun and other words in a sentence.

Some commonly used prepositions are in, on, at, under, behind, with, etc.

Examples,

1. The cat is sitting under the table.

Pre1_1

2. John is sitting on a chair.

Pre1_2

3. The ball is in the box.

Pre1_3

4. He is playing with his friends.

Pre1_4 

 

Exercise

Fill in the blanks with the most suitable option.

1. The kids were playing ______ the street.
a. on
b. under
c. in
d. with

2. There were many people ______ the concert.
a. at
b. on
c. behind
d. with

3. The sun disappeared ________ the clouds.
a. at
b. behind
c. with
d. on

4. There is a mark _____ your shirt.
a. under
b. in
c. on
d. at

5. Have you looked ______ the bed?
a. at
b. in
c. about
d. under

6. I have a client ______ me right now.
a. with
b. in
c. behind
d. on

7. He was lying _______ the floor.
a. under
b. on
c. with
d. in

8. I will meet you _____ the main entrance.
a. on
b. in
c. at
d. with

9. She is waiting for you _____ the sitting room.
a. below
b. under
c. on
d. in

10. We took shelter under an oak tree.
a. under
b. on
c. at
d. in

Answers

1. C
2. A
3. B
4. C
5. D
6. A
7. B
8. C
9. D
10. A

Other Chapters of Class 1

Facts

Did you know that English is the…...?

Word Find

Quick Links

Explore

SchoolPlus Program

Yearlong program for Olympiads preparation & to build necessary skills for future.

Explore More icon

Olympiad Exam Dates

Time to mark your calendar with the upcoming Olympiads exam schedule.

Explore More icon

LIVE Classes for Olympiads

Take your Olympiad preparation to next-level by taking LIVE Classes.

Explore More icon

Olympiad Test Series

Assess your performance by taking topic-wise and full length mock tests.

Explore More icon

India’s First Summer Olympiads

Know your true potential by participating in Unicus Olympiads for classes 1-11.

Explore More icon

Asia’s Biggest Winter Olympiads

Give wings to your innovation by appearing in CREST Olympiads for Prep/KG to classes 1-10.

Explore More icon

70%